Τo modchip.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Περισσότερα..

close

Κατηγοριες

Like modchip.gr στο Facebook

Ενημερωτικό δελτίο

 

Σύμφωνα με στατιστικές η εμφάνιση μούχλας είναι ένα συχνό πρόβλημα. Η μούχλα δημιουργείται από την ύπαρξη υγρασίας εσωτερικού χώρου και φυσικά την ανάπτυξη της βοηθά η ανεπάρκεια θέρμανσης και αερισμού του χώρου και σε ορισμένες περιπτώσεις η υπερβολικά ισχυρή μόνωση. Η μούχλα αναπτύσσεται χωρίς να γίνεται ορατή ή αντιληπτή από τους κατοίκους μίας οικίας, καθώς συνήθως «κρύβεται» στο εσωτερικό των τοίχων, πίσω από εντοιχισμένα ντουλάπια, ντουλάπες ή ακόμα και πίσω από βαριά έπιπλα, τα όποια δεν μετακινούνται συχνά. Υπάρχουν πολλά είδη μούχλας, τα οποία προκαλούν αντίστοιχα πολλά είδη αλλεργιών. Υπάρχουν μάλιστα και κάποια είδη μούχλας, τα οποία είναι τοξικά και είναι δυνατόν να προκαλέσουν την δημιουργία καρκίνου. Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής της δημιουργίας μούχλας είναι η διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας και συχνού αερισμού.

Με τη συμβατική θέρμανση, θερμαίνουμε το ανώτερο στρώμα αέρα, ενώ το κατώτερο παραμένει κρύο. Η ανομοιογένεια της θερμοκρασίας των στρωμάτων του αέρα, θεωρείται το ιδανικότερο περιβάλλον για την ανάπτυξη της μούχλας. Η υπέρυθρη θέρμανση θερμαίνει τους τοίχους, το ταβάνι, τα πατώματα και όλα τα αντικείμενα, τα οποία βρίσκονται σε ένα δωμάτιο. Η ζεστασιά απορροφάται από τους τοίχους και καθώς δημιουργείται σταθερή θερμοκρασία, όλοι οι τοίχοι παραμένουν στεγνοί και ζεστοί. Ο αέρας διατηρεί το φυσιολογικό ποσοστό υγρασίας του, εφόσον δεν «ξεραίνεται», άρα δεν προκαλούνται αναπνευστικά προβλήματα ή έντονοι πονόλαιμοι. Όταν ανοίγουμε τα παράθυρα για να αερίσουμε το δωμάτιο, η θερμοκρασία του δωματίου δεν μειώνεται αμέσως, ενώ όταν τα παράθυρα είναι κλειστά η θερμοκρασία αυξάνεται ταχύτατα. Η χρήση της υπέρυθρης θέρμανσης ισοδυναμεί με εξάλειψη μούχλας και αναπνευστικών προβλημάτων, μείωση σκόνης και ρευματοειδών πόνων και φυσικά μείωση εξόδων θέρμανσης.