Τo modchip.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Περισσότερα..

close

Κατηγοριες

Like modchip.gr στο Facebook

Ενημερωτικό δελτίο

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της θέρμανσης με υπέρυθρες

  • Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης
  • Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες ανακαίνισης (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης)
  • Εξοικονόμηση χώρου, καθώς δεν απαιτείται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή καυσίμων
  • Εξοικονόμηση χώρου στο εσωτερικό των δωματίων, εφόσον τα panel καταλαμβάνουν μικρή έκταση του τοίχου
  • Υγιεινή θέρμανση, η οποία στεγνώνει τους τοίχους

Η θέρμανση με υπέρυθρες χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην ιατρική και διατέθηκε στην αγορά το 1981. Από τότε χρησιμοποιείται με επιτυχία σε οικιακούς χώρους και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, spa, κλινικές και κέντρα αποκατάστασης. Επίσης χρησιμοποιείται σε πτέρυγες πρόωρων νεογνών, τα οποία βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες.

Μετά από ιατρικές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι κάποιοι ιστοί και όργανα απορροφούν επιλεκτικά την υπέρυθρη ενέργεια, η οποία δρα ευεργετικά επιταχύνοντας την αναρρωτική διαδικασία. Η ευεργετική επίδραση της υπέρυθρης ενέργειας όμως δεν περιορίζεται εδώ, καθώς η απορρόφηση της ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, βοηθά στη ομαλή κυκλοφορία του αίματος, τονώνει την λειτουργία της καρδιάς και αποτοξινώνει νεφρά και συκώτι. Επιπλέον, χρόνια προβλήματα ρευματοπάθειας, αρθρίτιδας, ισχιαλγίας, μυϊκών πόνων εξαλείφονται σταδιακά, καθώς η απορρόφηση της υπέρυθρης ενέργειας επιτυγχάνει την μυϊκή χαλάρωση, η οποία μέχρι πρότινος ήταν εφικτή μόνο με χρήση μυοχαλαρωτικών ουσιών και φυσιοθεραπείας. Κατά αυτόν τον τρόπο άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της φυσιοθεραπείας, στην άνεση του σπιτιού τους, χωρίς επιπλέον έξοδα και μετακινήσεις. Η υπέρυθρη ενέργεια είναι ευεργετική και για τους αθλητές καθώς η απορρόφηση της αποκαθιστά την ελαστικότητα και επιταχύνει την ενίσχυση των τραυματισμένων μαλακών μορίων.